Στα N.Στύρα πηγαίνετε γιατί ...
 

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 89 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ομιλία προέδρου στη Γενική Συνέλευση

Ν. Στύρα, 21/08/2016

 

Αγαπητοί φίλοι, παραθεριστές και συντοπίτες μου,

πριν 6 χρόνια μια ομάδα φίλων ιδρύσαμε τον σύλλογο μας με σκοπό την αναβάθμιση, τον εξωραϊσμό και την ψυχαγωγία των κατοίκων και των παραθεριστών. Μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια πραγματοποιήσαμε πάρα πολλές εκδηλώσεις και ενέργειες όπως:

 1. Τοποθέτηση πινακίδων «απαγορευτικών» για τα μοτοποδήλατα και για τα ζώα (κατόπιν συνεννοήσεως με το Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο κ.α.).
 2. Τοποθέτηση κάδων καθαριότητας και σκουπιδιών στην παραλία μας.
 3. Διόρθωση φανοστατών, φωτιστικών οδοστρώματος (πλακάκια).
 4. Καθαρισμό παραλίας (από μέλη και παιδιά).
 5. Δημιουργία βιβλίου και ημερολογίου με ιστορία και δραστηριότητες.
 6. Ανάθεση security για φύλαξη παραλίας και σκαφών.
 7. Χοροεσπερίδες (Ματίνα, Στέκι Δειπνοσοφιστών, Ελαφοκυνηγός, Στέλιος).
 8. Αγώνες ποδηλάτου και δρόμου προς τιμήν των πεσόντων αεροπόρων.
 9. Αγώνες ταβλιού και διαγωνισμοί χορού.
 10. Έκθεση ζωγραφικής και ομιλίες του προέδρου (Δρ. Θ. Ντόλατζα).
 11. Οργάνωση εκδρομών (ανάβαση στην Ακρόπολη Στύρων).
 12. Ενέργειες για την διάσωση του Νοσοκομείου Καρύστου.
 13. Ενέργειες στις τοπικές αρχές για τον βιολογικό καθαρισμό λυμάτων, για ανακατασκευή οδοστρώματος, για αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης από αμίαντο, δημιουργία παιδικής χαράς, δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου και βόλεϊ
 14. Συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους.
 15. Προσφορά και ιατρική βοήθεια σε ασθενείς και παιδιά.
 16. Υλική προσφορά σε άτομα με ειδικές ανάγκες, κ.α.

 

Με δική σας απόφαση με επιλέξατε δια ψηφοφορίας (δια ανατάσεως της χειρός), πρόεδρο του συλλόγου τόσο την τριετία 2010-13 όσο και την τριετία 2013-16. Σας ενημερώνω ότι προτίθεμαι να μην υποβάλλω πλέον υποψηφιότητα για πρόεδρος. Αλλά μέχρι στιγμής κανένα μέλος του συλλόγου δεν έχει υποβάλει υποψηφιότητα ούτε για απλό μέλος του Δ.Σ.. Σας γνωρίζω ότι η εμπειρία μου σε Δ.Σ. συλλόγων είναι πλούσια και εποικοδομητική. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι είμαι πρόεδρος της Ελλ. Εταιρείας Ιατρών Καλλιτεχνών από το 1990. Υπήρξα μέλος της Ελλ. Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών, μέλος της  UMAM, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επιστημόνων Καλλιτεχνών. Τ. πρόεδρος της Ελλ. Εταιρείας Παιδοχειρουργών Ελλάδος, μέλος και κριτής επιτροπής Ειδικότητας Παιδοχειρουργών, Τ. πρόεδρος πειθαρχικού του Π.Ι.Σ, μέλος της European Board of Ped. Surgery και μέλος της New York Academy of Sciences. Υπήρξα Δ/της και καθηγητής Παιδοχειρουργικής στο Νοσοκομείο. Παίδων «Αγία Σοφία». Συνεργάσθηκα σε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά θέματα σε πολλούς δήμους της Ελλάδας όπως στους Δήμους Ζωγράφου (Γραμμ. Πνευματικού. Κέντρου επί 8ετια), Βριλησσίων, Χολαργού, Ταύρου, Αθηνών, Στύρων, Δράμας (Δοξάτο), Κως, Ρόδου, Σύρου, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Αμφίκλειας, Χίου, Ιτέας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης κ.α.

Αθλητής (μαραθωνοδρόμος) και οργανωτής επί 20ετίας του διεθνούς αγώνα (246 χλμ.) Σπάρταθλου. Συγγραφέας (εκδόθηκαν 100 βιβλία μου), στιχουργός και δημιουργός παιδικών τραγουδιών, παραμυθιών και έργων Καραγκιόζη κ.α.

Έδωσα στον σύλλογο και στους κατοίκους των Στύρων γνώση, εμπειρία, Ιατρική βοήθεια, ανθρωπιά, αγάπη και πολλά καλλιτεχνικά δώρα (πάνω από 100 έργα μου) (γι’ αυτό με φωνάζουν όχι Θεόδωρο αλλά Πολύδωρο).

Εισέπραξα από τους κατοίκους και τους φίλους παραθεριστές αδιαφορία, υποτίμηση, υποβιβασμό, κλονισμό της υγείας μου, αχαριστία και προσβολή της αξιοπρέπειας μου.

Προς το παρόν ο σύλλογος παραμένει εν ενεργεία με το υπάρχον Δ.Σ. μέχρι νεωτέρας ανακοινώσεως.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δρ. Θεόδωρος Ντόλατζας

(Ιατρός συγγραφέας, καλλιτέχνης)